Pontus anmäld till SM-veckan i Falun.

I samband med SM-veckan i Falun så kommer det koras en Svensk Mästare i sprintrally lördagen den 26 Januari. På plats kommer Pontus Tidemand vara i en Ford WRC-bil.

– Det kommer bli ett riktigt kul evenemang där vi kommer köra en sträcka på 7 kilometer två gånger som ett kval, därefter en finalomgång där den snabbast i mål tituleras Svensk Mästare i Sprint-Rally, berättar Tidemand

Pontus kommer köra en WRC-bil av märket Ford i TEAM Tätab tillsammans med Ingemar Svensson och Hasse Gustafsson. I högerstolen som kartläsare till Pontus kommer Ola Flöene sitta, som tidigare har varit kartläsare till dubbla IRC-mästaren Andreas Mikkelsen.

– Jag ser verkligen fram emot denna tävling som kommer ha stor mediabevakning och jag är mycket tacksam att Tommy Andersson som äger flertalet WRC-bilar i Sverige ger mig möjligheten att köra, avslutar Pontus

Ett sammandrag av tävlingen kommer sändas på SVT och det jobbas för fullt att få till en direktsändning i SVT-play av organisationen bakom Rally-SM och SVT.

Mer info om Rally-SM och Sprinten finner ni här: www.rallysm.se

Foto: Rallybild.se