Pontus anmäld till Svenska Rallyt i en Ford Fiesta WRC

Pontus anmäld till Svenska Rallyt i en Ford Fiesta WRC

Efter hårt jobb i flera veckor så skickades det in en anmälan till Rally Sweden precis innan anmälningstiden gick ut från den 22-åriga rallytalangen Pontus Tidemand. Tillsammans med kartläsaren Ola Fløene är Pontus anmäld i en Ford Fiesta WRC, en satsning som möjliggjorts efter ett otroligt gensvar från flera värmländska företag.

Den 7-10 februari avgörs Rally Sweden, den andra deltävlingen i 2013 års VM-serie och Värmlands stora rallytalang Pontus Tidemand finns med på anmälningslistan till tävlingen. De sista detaljerna klargjordes i sista stund så en anmälan kunde skickas in, 10 minuter innan anmälningstiden gick ut.

– Det känns helt sjukt. Nu börjar vi nu närma oss mitt stora mål, en WRC-start i Svenska Rallyt. Det har varit långa dagar den senaste tiden för att få ihop allt, berättar Tidemand.

Som kartläsare kommer vi finna Ola Fløene, en för Pontus ny bekantskap i högerstolen, dock känner de varandra väl då de båda ingått i norska EVEN Rally-teamet det senaste året. Fløene har tidigare läst noter för dubbla IRC-mästaren Andreas Mikkelsen, som även han backas upp av EVEN Rally Management, men kommer nu vara kartläsare åt Pontus under vintersäsongen 2013.

Bilen, en Ford Fiesta WRC, ingår i högsta klassen och Pontus kommer få kämpa mot värstingförare såsom Sébastien Loeb, Mikko Hirvonen och Mads Östberg i de värmländska skogarna.

– Det kommer bli stenhårt att komma topp tio, men målet vi har är att vara med och ta poäng och göra några bra sträcktider. Mer kan jag varken förvänta av mig själv eller begära, förklarar Pontus.

En sådan här satsning är otroligt dyr, men med hjälp av flera värmländska företag med bland annat Pontus mentor Bror Danielsson och Westmatics grundare Jan Sundell i spetsen så har man lyckas sy ihop satsningen till en stor del, dock återstår några detaljer innan Pontus står på startlinjen.

– Jag är oerhört tacksam för alla som ställer upp så mycket för mig, säger Pontus. Bror har jobbat stenhårt med sitt stora kontaktnät den senaste tiden, liksom Jan Sundell som har varit med och stöttat mig i flera år. Även Tommy Andersson och Ingemar Svensson, som har bilen jag skall köra, har varit otroligt viktiga för att vi skall få ihop detta, avslutar Pontus
Mer info kommer närmare tävlingen.

bild2_Pontus_SWRC_2012_byline_backmans_fotorrrrrr

Foto: Backmans Foto