Pontus ser fram emot Rally Sweden.

 Under måndagen kördes sista testet inför Rally Sweden med den Skoda Fabia S2000 som ägs och drivs av talangsutvecklingsbolaget EVEN Rally som Pontus Tidemand skall köra i VM-deltävlingen. Efter veckor av förberedelser så startade rekognoseringen igår tisdag av sträckorna inför debuten i Rally-VM för den 21-åriga talangen.

– Det är en konstig känsla att äntligen få köra VM-deltävlingen, man har ju sett fram emot detta så mycket och förberett sig. Jag är riktigt förväntansfull nu, berättar Pontus Under testet på måndagen så prövades olika inställningar på bilen och Pontus fick en bra känsla för bilen.

-Är alltid svårt att veta hur underlaget är och sen kan det ju komma ner snö och förändra förutsättningarna radikalt. Så vi testade lite olika inställningar på bilen och jag tror att jag fann en bra grundinställning, berättar Pontus
Tävlingen startar med en superspecial på torsdagskvällen i Karlstad och på fredag startar första sträckan i Värmland innan det fortsätter över gränsen in i Norge där huvuddelen av fredagens sträckor avgörs.

På lördag skall bland annat den legendariska Vargåsen-sträckan köras med det kända hoppet Colin´s Crest, en sträcka som Pontus gillar.

– Har ju kört den två gånger förut i samband med Rally-SM och har tyckt att det är en kul och riktigt krävande sträcka som har det mesta, men mina stora favorit är nog Sågen-sträckan, berättar Pontus
På söndagen avslutas Rally Sweden med sex sträckor i området runt Hagfors. Totalt är det 24 stycken specialsträckor på hela totalt 36 mil.
– Målet är att ta sig runt hela rallyt och bygga erfarenhet för framtiden, det är ju ett långt rally så allt kan hända. Men jag måste erkänna att en pallplacering i SWRC skulle sitta riktigt fint, avslutar Pontus.
Ni kan följa Pontus under hela helgen på hemsidan (www.gopontus.com) , Facebook (www.facebook.com/PontusTidemand) och Twitter (www.twitter.com/PontusTidemand) .
Det kommer även att vara tv-sändningar på SVT varje dag från Rally Sweden:

TV-Tider (SVT):

Torsdag 9 februari:
22:45-23:15 SVT1: Inför Svenska Rallyt

Fredag 10 februari:
22:45-23:15 SVT2: Svenska Rallyt, sammandrag

Lördag 11 februari:
11:40-12:00 SVT1/Play/Mobil: Svenska Rallyt (ingår i Vinterstudion)

18:45-19:00 SVT1/Play/Mobil: Svenska Rallyt (ingår i Vinterstudion)

Söndag 12 februari:
12:25-12:40 SVT1/Play/Mobil: Svenska Rallyt (ingår i Vinterstudion)

16:00-16:10 SVT1/Play/Mobil: Svenska Rallyt (ingår i Vinterstudion)

22:45-23:40 SVT1: Svenska Rallyt, sammandrag

Andra bra sidor att följa rallyt är: www.rallysweden.com och http://sverigesradio.se/rally