Några ljuspunkter för Tidemand i ett annars nattsvart Rally France

Motgångarna fortsätter för den 21-åriga landslagsföraren Pontus Tidemand. I den femte deltävlingen så var oturen framme ännu en gång.

Redan på femte specialsträckan under fredagen så stoppade bilen och Pontus tillsammans med kartläsaren Stig-Rune Skjaermoen tappa flera minuter på sträckan.

– Teamet trodde det var nått med motorelektroniken så de bytte nästan allt på fredagskvällens service, berättar Pontus

På lördagen gick det bara ett par sträckor innan problemen återkom. Bilen stoppade i varje skarp vänstersväng och Pontus tappade ännu en gång flera minuter per sträcka, dock fast besluten att ta sig runt i tävlingen.

Men innan problemen var som värst på lördagen fanns det ändå några ljuspunkter att ta med sig till nästa tävling. Pontus vann både sträcka 12 och 13 efter en imponerade “fighting-spirit”, då han var flera minuter från toppstriden i sammandraget.

– Det är mina första sträcksegrar på asfalt i Junior-VM så visst känns det skönt att veta att man kan vara där uppe och strida om topplaceringarna. Nu är det bara att försöka ladda om och försöka avsluta säsongen på bästa möjliga vis i finalen i Spanien´s VM-rally i början av November, avslutar Pontus

Pontus slutade till sist på en sjätte plats i Rally France och ligger nu på en fjärde plats i sammandraget av WRC Academy 2012 med en deltävling kvar.

Bakom satsningen på Junior-VM/WRC Academy för Pontus står talangutvecklingsbolaget EVEN Rally med sitt säte i Kongsvinger.