Fartfylld EM-helg väntar Tidemand

Pontus Tidemand är redo för sin andra deltävling i årets Rally-EM och det är Rally Poland som står näst på tur. Som ett av årets snabbaste rallyn är det inget annat än målmedvetenhet och fullt fokus som gäller.

Pontus Tidemand gjorde sin EM-debut tillsammans med GN Motorsport och MRF Tyres Dealer Team för två månader sedan i Portugal och fick en trubbelkantad start på mästerskapet. Han stod enligt planen över deltävling nummer två på Kanarieöarna, men nu är han tillbaka för att ta revansch i FIA European Championships tredje deltävling.

Jag hoppas att vi har lämnat problemen bakom oss och får bättre flyt i helgen. Vi måste sikta på att plocka poäng och komma in i matchen, säger Pontus, som denna säsong har sällskap av kartläsaren Julia Thulin i högerstolen.

Med premiär redan 1921 är det polska rallyt världens näst äldsta rally, efter Monte Carlo-rallyt, och har ingått i världsmästerskapet flera gånger under åren. Det är främst känt för de höga hastigheterna och som en del av EM-kalendern bjuder de förare såväl som publik på ERC-seriens kanske snabbaste utmaning.

Det går undan, det kan jag lova. Man får lägga mycket krut på att ha så perfekta noter som möjligt eftersom tveksamheter kostar tid. Vägarna är snabba och rytmiska, men det tar hårt på dem och det gör det ofta tufft frampå dagen och det gäller att hålla fokus, berättar Pontus, som kört rallyt som VM-deltävling tre gånger tidigare, varav två resulterat i pallplats.

Staden Mikolajki, tre timmars bilkörning från huvudstaden Warszawa, har varit värdstad för eventet sedan 2005 och det var även då som tävlingen gick från asfaltrally till grusrally. Tävlingen består i år av 16 specialsträckor på sammanlagt 182 kilometer och efter starten på fredag sträcker sig Rally Poland tre dagar framåt och avgörs sent på söndag eftermiddag.