Pontus kör WRC Academy 2012

evenrally_main_shadow_logo

I sista sekund så blev det klart att den 21-åriga värmländska rallytalangen Pontus Tidemand kommer att köra WRC Academy 2012. WRC Academy som är Junior-VM i rally har premiär i Portugal om tre veckor .

Efter att Pontus har vunnit båda SM-deltävlingarna som körts under vintersäsongen totalt och imponerat med en tredjeplats i SWRC-klassen i Rally Sweden så blev det klart sent på måndagseftermiddagen att Pontus kommer köra WRC Academy 2012.

Det är tack vare de fina resultaten under året och genom ett samarbete med det norska talangutvecklingsbolaget EVEN rally som Pontus får möjligheten att köra 2012-års Junior-VM i rally.

– Ja, det är snabba vändningar inom motorsporten. Det dök upp en möjlighet att vi kunde få till en satsning på WRC Academy under slutet av förra veckan. Jag är självklart mycket glad och tacksam för stödet jag har från EVEN Rally som gör denna satsning möjlig, berättar Pontus.

Svenska Landslagsföraren Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Stig-Rune Skjaermoen är en av 13 stycken förare som är anmälda till premiären i Rally Portugal. Alla anmälda förare i WRC Academy ställer upp i likadana Ford Fiesta R2 som tillhandahålls av Ford´s officiella fabriksteam M-Sport.

Årets serie har sex deltävlingar och premiären är redan sista helgen i mars, då Rally Portugal avgörs. Serien fortsätter sedan med Akropolis-rallyt i juni sedan vidare till Finland, Tyskland, Frankrike och slutligen Spanien i november då finalen avgörs. Av de sex tävlingarna så avgörs tre stycken på grus och två på asfalt, medans finalen avgörs på båda underlagen.

– Det kommer bli jättekul och ser verkligen fram emot första deltävlingen. Det kommer bli ett otroligt lärorikt år, då jag kommer få mycket erfarenhet av VM tävlingar och att få köra på asfalt, avslutar Pontus

KALENDER WRC ACADEMY 2012
Vodafone Rally de Portugal 29 Mar – 01 Apr 12
Acropolis Rally 25 – 27 May 12
Neste Oil Rally Finland 02 – 05 Aug 12
ADAC Rallye Deutschland 24 – 26 Aug 12
Rallye de France – Alsace 04 – 07 Oct 12
Rally de Espana 08 – 11 Nov 12