Pontus Tidemand totaleder South Swedish Rally efter andra dagen.

Pontus Tidemand totaleder South Swedish Rally efter andra dagen.

Efter en trevande inledning för 20-åriga Pontus Tidemand så leder han nu South Swedish Rally totalt efter två dagars tävlande.Imorgon söndag så avgörs allt och Pontus lovar att ge allt för att vinna.

På första sträckorna i South Swedish Rally så hade Pontus problem att hänga med i toppen av SM-startfältet och placerade sig på en blygsam åttonde plats totalt efter 4 körda sträckor.

-” Jag är riktigt rastrostig och har inte alls bra inställningar på bilen, men vi får försöka att finna tempo och pröva oss fram under dagen, berättar Pontus”

Men efter lunchservice så hittade Pontus inställningarna på bilen och farten i kroppen . Redan efter sträcka sju så var han uppe på en total tredjeplats , 17,6 sekunder efter Jimmy Joge och sedan var det Pontus som med sträcksegrar på både sträcka nia och tio visade att farten finns.-” Känns riktigt bra nu, jag har slitit lite med lösgruset men nu känner jag att jag har farten och det känns riktigt bra att vara i ledning inför sista dagens sträckor, summerar Pontus”

Inför morgondagens fyra sträckor så har Pontus en totalledning på 2,3 sekunder före Jimmy Joge och på en tredje plats finner vi Patrik Johansson, 18,5 sekunder bakom.

Preliminära resultat.

Rally-SM, South Swedish Rally, efter 11 av 15 sträckor.
1) Pontus Tidemand, SMK Eda, Ford Fiesta S2000, 52.07,9
2) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo X, + 2,3 sek
3) Patrik Johansson, Wäxjö MS, Mitsubishi Lancer Evo IX, + 18,5
4) Andreas Magnusson, Skillingaryds MK, Mitsubishi Lancer, + 26,0
5) Hans-Erik Weng, Säffle MC, Mitsubishi Lancer Evo X, + 1.05,3 min