Redan klara mästaren i rally bröt SM-finalen.

bild2_Pontus_TIdemand_SMfinal_resize
Med en inhyrd bil och klassbyte så skulle det bli en annorlunda finaltävling i Katrineholm för årets redan klara guldmedaljör i Rally-SM, den 20-åriga Pontus Tidemand
Med den hyrda Toyota Corollan så startade tävlingen bra med en delad tredjeplats med VM-föraren Patrik Flodin efter fredagens två korta sträckor i mörkret.
– “ Jag tyckte det funkade helt okej trots vi slet med fästet med däcken, jag tyckte det slirade hela tiden, berättar Pontus”

På lördagen skulle SM-finalen i rally avgöras över åtta stycken specialsträckor och Pontus satte full fart redan på de två inledande sträckorna genom att vinna båda. Pontus klättrade då snabbt upp till en andra plats i klassen Trimmat 2 WD efter Peter Zachrisson från Säffle.
Resten av sträckorna som gick under dagen var enda stor sekund-kamp mellan ovan nämnda Zachrisson, Storfors-föraren Jimmy Olsson och den alltid vrålsnabbe Leif Pettersson från Göteborg.
bild1_Pontus_TIdemand_SMfinal_resize
På den 6,5 km långa sträcka sju så var hela topp-kvartetten inom 1,1 sekunder och på nästa sträcka gjorde Pettersson en av sina berömda ryck och och tog in 7 sekunder på ledande Zachrisson medans
Pontus började få problem med bilen.
På den näst sista sträckan stoppade helt sonika Pontus bil och tävlingen var över.
– “ Det var en otrolig jakt på tiondelar under dagen och jag har verkligen tagit i allt jag kan.
Vi tror det är någon givare till tändningen som gått sönder då bilen helt plötsligt stoppade och inte gick att starta igen, säger Pontus”

Men en bruten tävling kunde dock ändå Pontus tillsammans med kartläsaren Jörgen Nordhagen och teamet fira i Katrineholm på kvällen, då årets stora prisutdelning för Rally-SM skedde.
– “Var en otrolig känsla att få mottaga mitt första SM-guld i rally och jag måste säga ett jättestort tack till alla som ställt upp för mig i år. Speciellt teamet, sponsorerna, Henning Solberg och familjen som ställer upp hela tiden.
Nu siktar vi mot att få till ett bra program för nästa år, med målet att få internationell erfarenhet och börja mäta våra krafter mot VM och IRC eliten, avslutar Pontus Tidemand

Följ Pontus Tidemand på www.facebook.com/PontusTidemand och www.gopontus.com