Tidemand ger allt i SM-finalen

SM-inhoppet i augusti gav Pontus Tidemand blodad tand och nu är han tillbaka för mer. Till helgen siktar han högt när han kör SM-finalen Göhlins Skilling 500 i småländska Klevshult.

Mersmaken var ett faktum när Pontus Tidemand hade gått i mål i SM-premiären i Kil för en dryg månad sen. Då hade han inte tävlat på över åtta månader, men bjöd upp till kamp i lösgruset och tog tillslut andraplatsen. Nu är det alltså dags att kavla upp ärmarna igen, och precis som i säsongspremiären tävlar han för EKS JC.

Det känns kanon att vara tillbaka med samma team. De är otroligt professionella och allt funkade strålande senast. Jag är supertaggad på att köra rally igen, men också på att få en chans till revansch på segern. Jag har gjort inhopp i SM-finaler förr och spänningen brukar skruvas upp ännu en nivå då. Vi kommer satsa med allt vi har i helgen, lovar Pontus som nu har sin ordinarie kartläsare Patrik Barth i högerstolen igen.

Rallyt Skilling 500 har körts sen 1971 och lagom till jubileumsåret i år gör det debut som SM-tävling. Mer än 70 förare kommer till start och i huvudklassen Internationella 4WD ingår hela tre tidigare juniorvärldsmästare, bland dem Pontus, som tog VM-guld juniorklassen 2013. Serviceplatsen är förlagd till Klevshult och sammanlagt omfattar rallyt 15 specialsträckor på totalt 11 mil i områdena kring Vaggeryd, Skillingaryd och Åsenhöga. Redan på fredagskvällen drar kampen igång med de fyra första sträckorna i mörker.

Jag gillar faktiskt att köra i mörker, berättar Pontus. Senast jag gjorde det var i VM och det var ett tag sen, men det är alltid roligt med en liten extra utmaning. Småland är ett riktigt fint rallylandskap och med härlig rallypublik i skogen kan det inte bli annat än en bra avslutning för mästerskapet.