Pontus Tidemand satsar vidare mot SM-guld i Rally

Pontus Tidemand satsar vidare mot SM-guld i Rally

I helgen avgörs årets första SM-deltävling på grus som är legendariska South Swedish Rally och Pontus Tidemand 20 år kommer till start med en Ford Fiesta S2000. Efter att ha vunnit SM-klassen både i Rally Sweden och Fäviken Winter Rally så satsar Pontus Tidemand vidare mot SM-guld i rally.

Med en stark körning i både Rally Sweden och Fäviken Winter Rally har Pontus Tidemand verkligen slagit igenom som årets rallykomet. I Rally Sweden vann Pontus klassen och var endast 2,8 sekunder från Mats Jonsson som vann totalt. I Fäviken Winter Rally så kunde ingen hänga med Pontus som både vann klassen och var snabbaste bil totalt i tävlingen.

Helgens tävling startar på fredag kväll med två sträckor och fortsätter sedan under lördagen och söndagen med totalt 14 mil specialsträckor, fördelat på 15 stycken sträckor.

Centralort för helgens tävling är Ljungby i sydvästra Småland, där det även kommer att köras en sträcka inne i city på lördagskvällen.
– ” Jag har inte kört en meter rallybil sedan Fäviken Winter Rally i mars som gick på snö, så jag kommer nog att få jobba upp tempo under hela helgen. Det hade varit bra att kunnat köra någon tävling före helgen för att få bort rattrosten men tyvärr har inte tiden räckt till för det och det blev klart så sent som i måndags att vi kommer till start med samma bil som de senaste tävlingarna, berättar Pontus ”

Bilen som Pontus skall köra är den Ford Fiesta S2000 som han med framgång lånat av sin styvfar Henning Solberg under de två första SM-tävlingarna och den är just nu i skrivande stund på väg upp genom Europa på trailer från Frankrike och skall vara på plats i Ljungby under torsdagen. Även denna gång så har möjligheten att köra en S2000-bil skapats genom ett samarbete mellan Pontus och Erik Veiby, Henning Solberg och Even Rally AS.

-” Det är en riktig potent bil som jag kan vinna med, men tror jag kommer ha en liten nackdel med toppfarten som endast är 169 km/h i ett sådant här snabbt rally som South Swedish Rally. Men den tiden får jag ta tillbaka när det är krokigt, då är denna bilen värst av alla, säger Pontus med ett skratt.”

Pontus kan följas på här på www.ptm-racing.se och www.facebook.com/PontusTidemand under helgen.

Rallyradio Websändning: http://www.ljungbykanalen.se/

 

Tidsschema
Fredag 3 juni:
Kl 16.00 Ceremoniell start Stora Torget Ljungby
Kl 17.00 Första bil startar Stora Torget Ljungby
Kl 19.00 Start SS1
Kl 21.30 Första bil till Ljungby Parc Fermé

Lördag 4 juni:
Kl 09.00 Första bil startar från Parc Fermé
Kl 09.53 Start SS3
Kl 19.39 Första bil anländer till Parc Fermé

Söndag 5 juni:
Kl 10.00 Första bil startar från Parc Fermé
Kl 10.48 Start SS12
Kl 14.57 Första bil i mål på Stora Torget

För mer info kontakta:

Micke Lindh Mediaansvarig m.lindh@ptm-racing.se +4670-3554333