Pontus Tidemand kör mot SM-guldet i rally med VM-kartläsare bredvid sig i helgen.

Efter att fyra av sex deltävlingar har körts i årets Rally-SM så har Pontus Tidemand (20 år) en stabil ledning i mästerskapet efter att ha vunnit tre deltävlingar och kommit tvåa i en. På fredag startar Pontus den femte deltävlingen i Linköping, denna gång med en ny kartläsare bredvid sig.

I helgen så avgörs den femte av sex deltävlingar i 2011-års Svenska Mästerskap i Rally och Pontus Tidemand kommer till start ännu en gång med den Ford Fiesta S2000 som hyrs av Henning Solberg med hjälp av talangbolaget Evenrally. Staden som rallycirkusen besöker nu till helgen är Linköping och det upplagt för en motorfest .

– “ Det kommer bli en publikvänlig tävling hoppas vi, då vi kommer köra en stadssträcka mitt i Linköping två gånger både på fredagen och lördagen. Vi kommer även ha serviceplats och start/mål lokaliserat vid Cloetta Center, berättar Urban Andersson pressvärd för tävlingen “

För Pontus del så har årets säsong gått på bästa möjliga vis och med idel topplaceringar så leder han klassen Otrimmat 4WD.
Men eftersom man skall räkna bort ett resultat av de sex deltävlingarna i den slutliga tabellen så kan det hända mycket.

– “ Jag tror det räcker med att vi är före Jimmy Joge nu till helgen som är vår största konkurrent så har vi säkrat SM-guldet. Men det kommer bli stenhårt då Jimmy Joge redan har en nolla i protokollet och har inget att förlora, säger Pontus

Då Pontus ordinarie kartläsare Jörgen Nordhagen tyvärr inte kan vara med denna tävlingen så har teamet lånat in den rutinerade kartläsaren Emil Axelsson hemmahörande i Linköpings-trakten och som vanligtvis åker med PG Andersson i VM och IRC.

“ – Det skall bli riktigt kul att åka på “hemma vägarna” och jag ser fram emot att hjälpa fram en sådan ung och lovande talang som Pontus till sitt första SM-guld, berättar den rutinerade Emil Axelsson. “

Förra helgen så fick Pontus även ett stipendie från Lars-Erik Torphs Minnesfond som årets rally junior i samband med Säffle MC´s rallytävling. En tävling där Pontus åkte föråkare med en 2-hjulsdriven Toyota Corolla för att få SS-mil i kroppen inför SM.

SM-ställning Otrimmat 4WD efter 4 av 6 deltävlingar:

1) P. Tidemand, 57 poäng, 2) P. Johansson, 41, 3) Jimmy Joge, 39, 4) J. Nyman, 39, 5) K. Johansson, 24

Följ Pontus Tidemand på Facebook: www.facebook.com/PontusTidemand