Tidemand svensk mästare i rallysprint

Under onsdagen avgjordes SM-veckans rallysprint i Linköping och den tidigare sprintmästaren Pontus Tidemand var laddad för att ta tillbaka titeln. Sagt och gjort – trots hårt motstånd och en jämn kamp segrade han och säkrade guldet. “Man är med för att vinna, men man kan aldrig känna sig trygg. En vinst och en mästartitel satt bra” säger Pontus.

SM-veckan arrangeras två gånger om året, sommar och vinter, och samlar en mängd olika sporter och grenar på samma plats. När det gäller rally är tävlingsformen sprint. Formatet består av en 3 kilometer lång sprintsträcka med underlag av både grus och asfalt som körs i två kvalomgångar och två finaler. Samtliga tävlande kör kvalomgångarna och de bästa tiderna går vidare till finalerna, där den sammanlagda körtiden från båda finalerna blir det slutliga resultatet.

Pontus och kartläsaren Morten Erik Abrahamsen var snabbast från första kvalomgång och även om det var små marginaler och en jämn kamp, lyckades de sätta den bästa tiden i samtliga omgångar, inklusive finalerna. Därmed höll de för favorittrycket och kunde koras till svenska mästare i rallysprint.

Man är med för att vinna såklart, men man kan aldrig känna sig trygg, särskilt inte när de andra är så snabba och det inte ens handlar om sekunder som skiljer oss åt. Men det är så det ska vara när det är som bäst och idag hade vi en bra dag och gjorde bra åk. Det var lite lurigt när det var blandat grus och asfalt och att göra rätt däckval, men det gick vår väg. En vinst och en mästartitel satt bra, säger Pontus.

Men segern smakade inte bara gott, den resulterade också i att en hunger efter mer gjorde sig påmind:

Det har varit obeskrivligt kul och teamet och min kartläsare har presterat på topp. Ett riktigt bra arrangemang och jag har fått en påminnelse om hur mycket jag älskar att tävla. Det har varit mer komplicerat på sistone, men nu känner jag verkligen suget att komma tillbaka på riktigt. Jag hoppas vi kan vara med och utmana framöver, och härnäst inte bara vinna sprint utan också SM-tävlingar, avslutar Pontus.