SM-premiär för Pontus Tidemand i helgen.

På fredag kväll startar den första av årets sex deltävlingar i 2012-års Rally-SM. Tävlingen som avgörs under två dagar går av stapeln i Uppsala och Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Jörgen Nordhagen kommer till start med den Skoda Fabia S2000 som han skall köra under denna säsong.

Rally Uppsala är den första av två deltävlingar som avgörs på vinterunderlag medans resten av deltävlingarna avgörs på grus.

Just vintern har varit ett stort frågetecken innan tävlingen;

– Det kom ett beslut i fredags att tävlingen skall köras. Risken är ju att det inte är så mycket is och snö så det blir extremt viktigt att köra “smart” denna tävling och spara däcken så mycket som möjligt fall det är mycket grus på sträckorna, förklarar Pontus”

I år så har man även gjort om klassindelningen i Rally-SM så Pontus kommer tävla mot WRC-bilarna med den Skoda Fabia S2000 som drivs av Evenrally och kommer köras av den värmländske 21-åringen Pontus Tidemand.

– Självklart kommer det bli mycket hårdare motstånd i klassen, men jag var ju med uppe och krigade om totalvinsterna redan förra året så det är bara en bra morot att tävla mot de starkare WRC-bilarna, berättar Pontus

Tävlingen startar med två sträckor på fredagskvällen och fortsätter med sex stycken sträckor under lördagen och totala SS-längden är ca 10 mil.

– Det kommer bli riktigt kul att komma igång med säsongen på “riktigt” och detta är ju även en del av förberedelserna inför Rally Sweden. Det är viktiga fullfartsmil att få i kroppen innan vinters stora äventyr börjar i Rally Sweden, avslutar Pontus.

Tävlingen kommer kunna följas här på sidan och www.facebook.com/PontusTidemand där vi kommer lägga ut intervjuer med Pontus och kommentarer under helgen.