Pontus vann årets första rallytävling.

I helgen så avgjordes rallytävlingen Dubbeldalingen i Krokom i Jämtland.
Det var en två-dagars tävling som kördes under lördag till söndag och Pontus Tidemand säsongsdebuterade med en lånad Subaru Impreza på bästa möjliga vis med en vinst totalt i tävlingen.
ptoff1
Under lördagskvällens inledande fyra sträckor så startade Pontus med en sträckvinst på första sträckan. Men på de andra sträckorna fick inte Pontus till körningen och inställningarna på bilen i det lösa och spåriga underlaget och tappade 25,7 sekunder mot täten.
Inför söndagens fyra avslutande sträckor så låg Pontus på en femte plats och var fast besluten om att köra upp sig mot toppen.
Med ändrade inställningar på bilen och en riktigt taggad Pontus så var det ingen som klarade hänga med i tempot som den 21-åriga rallytalangen satte upp. Pontus vann alla sträckor på söndagen och vann tävlingen med 0,6 sekunder tillgodo på tvåan Niklas Hägg.
– Var inte alls nöjd med lördagen, fick ingenting att stämma. Men på söndagen funkade det bra och vi lyckades ta in hela försprånget. Var en riktig urladdning på sista sträckan då vi hade drygt 7 sekunder upp till ledaren, men det gick vägen och vi lyckades vinna tävlingen, berättar Pontus
Nästa helg fortsätter uppladdningen inför SM-premiären den 28 januari och Rally Sweden i februari med att Pontus kommer köra föråkare i Finnskogsvalsen i Torsby med den Skoda Fabia S2000 som han skall köra under 2012-års säsong.

ptoff1-2