Pontus Tidemand trea i SWRC efter en imponerade inledning av Rally Sweden.

bild1_rallysweden_pt
Den 21-åriga VM-debutanten Pontus Tidemand satte upp ett imponerade tempo på fredagens sträckor i Rally Sweden.
På fredagens första sträcka Mitandersfors, som är rallyts längsta sträcka med en längd på 27 km så var Pontus snabbaste S2000-bil och slog PG Andersson med 1,5 sekunder och på en tredje plats fanns Sebastian Ogier, 3,8 sekunder efter Pontus.
– Kunde aldrig drömma om en sådan start på min första “riktiga” VM-sträcka. Vilken chans jag har fått att köra Rally Sweden tack vare EVEN Rally som äger och driver den Skoda Fabia S2000 som jag kör, berättar Pontus
Pontus fortsatte i högt tempo hela förmiddagen och satte flera topp-tider bland S2000-bilarna. Vi lunchuppehållet i Kongsvinger så låg Pontus tillsammans med kartläsaren Göran Bergsten på en fin andra plats bland dem som tar poäng i SWRC och en total fjärde plats bland S2000-bilarna, endast 12,3 sekunder bakom ettan Sebastian Ogier.
– Det har gått riktigt bra tycker jag. Att Mikkelsen, Ogier och PG ligger före mig och jag har så lite tid upp känns helt okej, säger Pontus
Efter lunchen skulle det köras fem sträckor till och Pontus och PG hade en riktig sekundkamp på sträckorna tills Pontus fick problem på sträcka åtta.
– Jag kom lite långt ut i en sväng och fronten slog i snövallen, jag tappade knappt någon tid men tyvärr så fyllde det fronten med snö så luftfiltret blev tätt. Vi var tvungna ut och byta luftfilter för motorn fick ingen luft. Tyvärr tappade vi nästan 4 minuter på detta, berättar Pontus.
Trots det stora tidstapet på sträcka 8 så ligger Pontus på en tredje plats i SWRC och på en femte plats totalt bland S2000-bilarna.
– Imorgon skall vi försöka sätta bra sträcktider och jag är faktiskt nöjd med dagen som helhet ändå, avslutar Pontus.