Pontus Tidemand kör rally i Tjeckien under helgen.

Under helgen 14-15 Juli så körs den 39é upplagan av rallytävlingen Rally Bohemia i Tjeckien. Tävlingen körs i närheten av Skoda-Huvudstaden Mladá Boleslav cirka sex mil norr om Prag. Under de två etapperna så skall 16 stycken specialsträckor på totalt 20 mil köras på krävande asfaltsvägar.

– Vi kör denna tävling för att kunna vara så förberedda som möjligt för WRC Academy deltävlingen på asfalt i Rally Tyskland i slutet av Augusti. Därför så kommer vi köra med en Skoda Fabia R2 som talangutvecklingsbolaget EVEN rally äger, då den påminner mycket om den bil jag kör i Junior-VM ( WRC-Academy), berättar Pontus

I klassen för de tvåhjulsdrivna bilarna (Klass 6 – R2) är det totalt 16 stycken ekipage anmälda och sju av dem kör även den tjeckiska Fabia R2-cupen.

Det är nog det bästa motståndet du kan få i Europa med en R2-bil på asfalt. Tjeckerna är vana asfalts-åkare och ledaren av Fabia R2-cupen cupen är Italiensk mästare flera gånger om med två-hjulsdrivna bilar, säger Pontus

Kartläsare i Rally Bohemia kommer vara Trond Svendsen, som åker med Anders Gröndal vanligtvis. Detta för att ordinarie kartläsaren Stig-rune Skjaermoen inte kunde ta ledigt från jobbet nu i semestertider.

– Det skall bli kul att ha med sig Trond som kartläsare, han har ju faktiskt åkt tävlingen ett par gånger förut och jag är helt säker på att han kan tillföra kunskap till mig, berättar Pontus.

Tävlingen startar på lördag morgon och under dagen skall nio specialsträckor köras innan det blir nattuppehåll. På söndagen körs resterande sju specialsträckor innan man går i mål på torget i Mladá Boleslav.

– Jag ser verkligen fram emot att äntligen få köra ett riktigt långt rally på asfalt och det skall bli kul att se hur snabbt jag klarar att anpassa mig. Tyvärr har vi hunnit testa något innan tävlingen, men det är ju en shakedown på fredag så vi får försöka finna de rätta inställningarna på bilen då, avslutar Pontus

Tävlingen ingår även i FIA European Rally Cup och Tjeckiska Mästerskapet i rally.

Tidsplan:

Fredag 13 Juli

09:00 Shakedown

18:00 Ceremoniel start

Lördag 14 Juli

08:00 Start första etappen

17:30 Superspecial i Sosnová

Söndag 15 Juli

08:00 Start andra etappen

16:40 Målgång av rallyt i Mladá Boleslav

Live-Resultat:

http://www.ewrc-results.com/results.php?e=3962&Rally-Bohemia-2012
Tävlingens hemsida:

www.rallybohemia.cz

 

Ni kan följa Pontus under helgen på www.facebook.com/PontusTidemand där vi uppdaterar så fort vi kan.