Pontus tävlar mot motorstjärnorna och bredden i NGK-masters i helgen

 

pt_ngk_01Provkörning av bilen

Efter en guldkantad säsong för den 21-åriga rallytalangen Pontus Tidemand från Charlottenberg så ställs han mot hela motoreliten i helgens NGK-masters i folkrace. Med förare som PG Andersson, nyblivna Europa-mästaren i rallycross Sverre Isachsen och den före detta skidstjärnan Torgny Mogren så kommer det bli en spännande Lördag för publiken på Kalvholmens motorstadium i Karlstad.

Pontus som tog sitt första SM-guld i rally tidigare i höst är inte den enda SM-guldmedaljören i startfältet. Flerfaldiga mästare som Mats Jonsson och eliten inom alla bilsportgrenar kommer vara på plats.

– Det kommer bli stenhårt att ta sig till final i NGK-masters, inte nog med att förare som PG, Sverre och Urban Bergström är med utan även de allra bästa folkraceförarna är med. Namn som Micke Thiman och Daniel Wall sätter nog skräck i de mesta som kört folkrace, berättar Pontus

Bilen som Pontus skall köra är en Peugeot 306 och han hoppas att den skall räcka till mot de monsterbilar som varje år byggs just för denna tävlingen.

– Jag siktar självklart mot A-final men vet att det kommer bli stenhårt och jag har ju bara kört ett par stycken folkracetävlingar förut , avslutar en laddad Pontus Tidemand inför helgens drabbning.

Ni kan följa Pontus under lördagen på

www.facebook.com/PontusTidemand


pt_ngk_02