Pontus segrade i Rally Sörland.

bild2_tidemand_rallysorland_foto_mickelindh_1800x1200x300dpi-1024x682

Som uppvärmningen inför Rally-SM och VM-deltävlingen Rally Greece så körde den värmländska rallytalangen Pontus Tidemand Rally Sörland i sydligaste delen av Norge under helgen.
Bilen Pontus körde under helgen var inte den han vanligtvis kör med utan en Skoda Fabia R2 som talangutvecklingsbolaget EVEN rally äger, bolaget som även står bakom Pontus satsning på Rally-SM och WRC Academy.
Tävlingen hade totalt nio sträckor och med sträckvinster på sex av nio sträckor så vann Pontus klassen för tvåhjulsdrivna bilar och slutade på en total åttonde plats i tävlingen.

– Det har fungerat helt okej,vi har testat lite olika inställningar och körde ju mest för att förbereda oss inför de kommande tävlingarna, säger Pontus

Tävlingen startade med tre sträckor på fredagskvällen och inför lördagens sträckor ledde Pontus tillsammans med kartläsaren Stig Rune Skjaermoen klassen med 16,4 sekunder efter tre raka sträcksegrar på de inledande sträckorna. Men på lördags-morgonen var det tvåan efter fredagens sträckor Frank Tore Larsen som startade bäst.

– Jag gjorde några inställningar på bilen som inte funkade på första sträckorna under lördagen och tappade en del tid. Innan lunchservice så hade jag tappat ledningen och hade 2 sekunder upp till Frank Tore, berättar Pontus

Vid lunchservicen gjordes det en del ändringar på bilen och allt fungerade mycket bättre därefter. Med två raka sträcksegrar så återtog Pontus ledningen och vid slutmålet så var marginalen ner till tvåan Larsen 18,1 sekunder.

– Var en riktig kul fajt mellan mig och Frank-Tore och tempot var riktigt snabbt på slutat av dagen. Det är väldigt utvecklande att köra olika bilar och att kunna anpassa sig snabbt till dem. Nu ser jag verkligen fram emot att sätta mig i S2000-bilen igen och försöka försvara min ledning i Rally-SM om två veckor, avslutar Pontus

Resultat klass 5, Rally Sörland NM 4-5 Maj 2012
1. Pontus Tidemand 1 h 20 min 9,4 s
2. Frank Tore Larsen + 18,1 s
3. Steve Rökland +58,9 s