Pontus laddad inför första SM-deltävlingen

På lördag är det dags för den första av sex deltävlingar i årets upplaga av Rally-SM. Det handlar om Vinterpokalen, en tävling som körs i skogarna kring Sandviken. Med förra helgens guld i SM-sprinten i bagaget, är Pontus Tidemand laddad för att återigen kämpa för seger.

Sex specialsträckor ska köras i två etapper under lördagen. Totalt uppmäter de sex sträckorna elva mil och två sträckorna ska köras två gånger, varav den ena är hela tre mil lång. Det kommer att bli en ordentlig prövning där däckval såväl som taktik kommer spela in.

– Jag ser fram emot helgen, det ska bli riktigt kul och kommer bli ett bra genrep inför Rally Sweden. Vinst är alltid målet, men jag tänker inte ta några onödiga risker, säger Pontus.

Även denna gång tar norrmannen Ola Flöene, som tävlingsdebuterade med Pontus förra helgen, plats i högerstolen. Bilen är också densamma, en Ford Fiesta RS WRC som ägs av Tommy Andersson och vanligtvis brukar köras av Ingemar Svensson i SM. Nu lånar han ut den till Pontus för att han ska få de bästa förutsättningarna i och inför Rally Sweden och tillsammans med Hasse Gustafsson kör Pontus och Ingemar nu i Team Tätab.

– Jag är väldigt tacksam gentemot både Tommy som äger bilen och Ingemar som lånar ut den istället för att köra den själv. Utan dem skulle inte den här satsningen vara möjlig, avslutar Pontus.

Ett sammandrag från SM-deltävlingen i Sandviken kan ses i TV4 Sport tisdag 5/2 klockan 22.00-22.30.