Pontus gör årspremiär i Östersund i helgen

Efter ett långt uppehåll så är den Värmländske rallytalangen Pontus Tidemand bakom ratten igen och säsongsdebuterar i traktera runt i Östersund i helgen.
Efter en höst som varit riktigt hektisk så börjar Pontus Tidemand förberedelserna inför SM-säsongen i rally och VM-deltävlingen Rally Sweden med att köra Dubbeldalingen i helgen som kommer.
– “ Vi skall testa på fredag sen åker vi uppöver och kör en två-dagars tävling lördag till söndag uppe i Krokom några mil norr om Östersund. Vi kommer köra med den Subaru Impreza i Grupp-N specifikation som min mentor Jerker Axelsson äger, berättar Pontus”
Detta är början av en rad förberedelser inför det som komma skall för den 21 år gamla rallytalangen, där Rally Sweden i mitten av februari är det stora händelsen under vintern. En tävling där Pontus kommer ställas emot förare som Sebastian Ogier, PG Andersson, Patrik Flodin och Andreas Mikkelsen i den 15 stycken bilar stora SWRC-klassen.
– “ Ser verkligen fram emot att köra Rally Sweden som har varit en dröm för mig så länge jag kan minnas och få tävla mot sådana snabba förare kommer vara en riktig morot, säger Pontus “
Men först är det premiären av Rally-SM som gäller om två veckor i Uppsala, där Pontus kommer köra en Skoda Fabia Super 2000 som ägs och drivs av Evenrally som Pontus skrev ett utvecklingskontrakt med tidigare i höst. Denna bil kommer även Pontus att köra i Rally Sweden.

Följ Pontus Tidemand på www.facebook.com/PontusTidemand och www.twitter.com/PontusTidemand