Pontus bröt sista dagen i Rally Greece

Efter en imponerande jämn och mogen körning låg 21-åriga landslags-föraren Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Stig Rune Skjaermoen på en tredje plats i WRC Academy inför sista dagen.
Men redan på andra sträckan av de fyra avslutande sträckorna var Rally Greece, även känt som Akropolis-rallyt slut för talangen.
– Jag kom bara ett par kilometer på sträcka elva så slutade bilen helt plötsligt att driva. Det var en av drivaxlarna som hade gått rakt av. Just nu känns det fruktansvärt eftersom att vi verkligen har kört med insidan hela helgen och tagit det lite lugnare för att bilen skall hålla på de dåliga vägarna här nere , berättar Pontus
Även tvåan Alistar Fisher hade problem och rullade på samma sträcka men kom vidare med en minuts förlorad tid, men slutade ändå på en andra plats efter vinnaren Elfyn Evans.
– Målet med sista dagen var bara att köra igenom och låta de andra göra misstag, nu gick bilen sönder för mig istället och det är inget annat att göra att än att försöka ladda om nästa deltävling i samband med Rally Finland. Då skall vi inte köra för att ta oss igenom rallyt utan där är det bara vinst som gäller, avslutar Pontus