Övertygande seger för Tidemand i Vinterpokalen

bild2_sandviken_tidemand_byline_urban_andersson600-400Foto:Urban Andersson

Redan från första metern tog Pontus Tidemand ett järngrepp om ledningen när den första deltävlingen i årets Rally-SM gick av stapeln i Sandviken under helgen. Efter de sex specialsträckorna på totalt elva mil visade klockan en segermarginal på tre minuter och tolv sekunder.

bild1_sandviken_tidemand_byline_jens_karlsson800-540 Foto: Jens Karlsson, www.rallybild.se

Det var fina förhållanden när Vinterpokalen drog igång på lördagsmorgonen. Pontus satte ett högt tempo från start i Team Tätab och Ingemar Svenssons Ford Fiesta RS WRC och redan efter två sträckor uppgick ledningen till över en minut. Tempot höll i sig under dagen och Pontus och kartläsaren Ola Fløene var snabbast på alla sex sträckorna och tog därmed hem segern i årets första SM-deltävling med en marginal på över 3 minuter.

– Jag är jättenöjd med resultatet. Vi har haft ett otroligt bra samarbete i bilen och noterna har varit felfria. Vi hade lite problem med slirande koppling framåt slutet, men för övrigt har allt gått utmärkt, berättar Pontus.

Härnäst väntar Rally Sweden nästa vecka i samma bil, där man redan skall köra ett test imorgon ( läs måndag).

– Det här var en perfekt uppladdning och det känns väldigt bra att ha fått några mil i kroppen inför Svenska Rallyt. Nu ser vi bara fram emot nästa vecka som kommer bli riktigt kul, avslutar Pontus.

VIDEOBLOGG: