Inget lyckat South Swedish Rally för Tidemand

Med klara ambitioner att ta tredje raka segern i årets Rally-SM så grusades de planerna för Pontus Tidemand redan på fredagens inledande etapp av South Swedish Rally, när han låg i ledning efter tre körda sträckor.
– Vi fick dubbelpunktering på sträcka fyra. Det var en sten som låg mitt i spåret och jag var inte ensam att köra på den utan det var ett flertal bilar som fick punktering av samma sten. Tyvärr så fick jag en punktering till efter någon kilometer och vi blev tvungna att stanna, då bilen inte gick att köra och det var bara att kasta in handduken, berättar Pontus
Det var inga skador på bilen och teamet gjorde sig redo för en omstart på lördagen för att kunna plocka viktiga poäng i mästerskapet, trots ett tidstillägg på 26 minuter för de missade sträckorna på fredagen.
bild_tidemand_ssr_1800x1200px_300_dpi_byline_m_indh-1024x682
Första sträckan på lördagen innan punkteringen nr 3.
Men redan på första sträckan på lördagen var oturen framme igen för Pontus som kör en Skoda Fabia S2000 i Rally-SM uppbackad av talangutvecklngsbolaget EVEN rally.
– Jag körde en punktering igen, men nu tog jag mig i mål och tappade bara ett par sekunder på sträckan. Men tyvärr så fick styrstaget sig en smäll och det kröktes, berättar Pontus.
Pontus tillsammans med kartläsaren Stig rune Skjaermoen reparerade styrstaget så gott de kunde innan start på nästa sträcka och skulle göra ett försök att ta sig runt sakta för att kunna komma till service och byta styrstaget.
– Vi kom bara ett par kilometer på nästa sträcka då styrstaget helt sonika gick av, som tur var så gick det inte alls fort utan vi bara åkte ner i kanten på vägen och där blev vi stående, berättar Pontus.
Med en bruten tävling så förlorade Pontus sin SM-ledning, men då fem av sex deltävlingar räknas för sammandraget så är Pontus med i toppen av årets mästerskap ändå.
– Det är bara att bryta ihop och komma ännu starkare till nästa deltävling i Trollhättan i Augusti, vi flyger redan idag ( läs söndag) till Grekland och börjar rekognoseringen för Akropolis-rallyt som ingår Junior-VM (WRC Academy) imorgon måndag, avslutar Pontus
Här finns pressmeddelanden från organisationen bakom Rally-SM.
Efter tävlingen: http://admin.getanewsletter.com/t/v/1_MTIyNzMwODQxMw==/ Mats Jonsson tog nionde segern i SSR”
Efter fredagens etapp: http://admin.getanewsletter.com/t/v/3_ODIxMjI3MjIx/ “Segerfavoriten föll efter dubbelpunktering”